Gere Kopar 2017 Borkóstoló
Gere Attila – Frici Rozé 2019
Gyöngyöző rozé bor, max 2,5 bar CO2-vel. A borászat kb. 8-10 éve készíti.
Medoc Noir és Kékfrankos fajták 50-50 százalékos házasításával elkészül az alap csendes rozé bor, majd palackozás előtt szénsavadagoló segítségével kerül bele a széndioxid.
Halvány rózsazsín, finom buborékok jellemzik. Illatában intenzív eper és málna, ízben kicsit fanyarabb grapefruitos ízvilág.
Gere Attila – Fekete Járdovány 2018
Kárpát medencében őshonos magyar fajta. 10-12 éve a Pécsi Kutatóintézetből hozott 7 ősi magyar fajtából kereste a pincészet, hogy melyik alkalmas a mai kor ízlésének megfelelő bor készítésére. A Csóka és a Fekete Járdovány tűnt alkalmasnak, de mivel a Csókával már a Vylyan Pincészet dolgozott így Gere Attila a Fekete Járdovánnyal kezdett foglalkozni. Tanulni kellett a szőlőfajtát, mire kialakult a megfelelő szőlészeti és borászati technológia (erjesztési idő, erjesztési hőmérséklet, érlelési idő, stb.). Stílusban a Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir vonalon mozog a bor, gyümölcsösség és fűszeresség egyaránt jelen van, de nagy bor készítésére szigorú terméskorlátozás mellett sem képes a fajta.
A bor illatban meggyes, picit lekváros gyümölcsösséggel indít. A hordós érlelési jegyek szépen érezhetőek, vanillia és édes fűszerek. Ízben pirosbogyós gyümölcsök, földes, dohányos aromák.
Gere Attila – Cabernet Sauvignon Barrique 2015
A pincészet standard Cabernet Sauvignonjához képest, markánsabb, karakteresebb, stílusban komolyabb Cabernet Sauvigon, mely a terméskorlátozasnak és a részben újhordós első töltésű barrique hordónak köszönhető.
Sötét szín jellemzi. Feketeribizli és áfonyás illat, hordós érlelési jegyekkel, de még mindig a gyümölcsösségen van a hangsúly. Kóstolásra feketeribizli íz, elegáns tanninokkal, keserű csokis lecsengéssel.
Kopar Cuvée
A Gere Attila Pincészet csúcsbora, 1997 volt az első évjárat. Minden esetben bordói típusú házasítás, 2006-tól 50% Cabernet Franc, 40% Merlot és 10% Cabernet Sauvignon. Az alapanyag 4 kiváló dűlőről érkezik: Kopár, Konkoly, Ördögárok és Csillagvölgy. Általában 16-20 hónapos érlelés után kerül palackba, ami után kb. 1 éves palackos pihentetés után kerül forgalomba. Előreláthatólag 20-25 év potenciállal rendelkező komoly bor.
Gere Attila – Kopar Cuvée 2016
Likőrös, konyakos, meggyes illat, melyet csokoládé és fűszeresség kísér. Kicsit szellőztetve a kávé is megjelenik. Ízében kerek, feketebogyós ízek, legfőképp szeder, a csokoládé és kávé utóízben is fellelhető.

Gere Attila – Kopar Cuvée 2017
Szintén meggyes illattal indít, érett feketeribizli, pirosbogyós gyümölcsösség. Ízben kicsit még húzós tanninok, de ízében intenzívebb a gyümölcsösség mint a 2016-os évjáratnál. Kiváló bor lesz még gy kis palackos érlelést követően.